woensdag 1 mei 2013

Dekking Pleun en Lazlo

Na het weekeindje logeren had ik goede hoop dat dit een positief effect zou hebben op het verloop van pleun haar loopsheid. Dit bleek ook zo te zijn toen de uitslag van de progesteron 8.2 was op woensdagavond 17 april. Advies van de artsen uit Sleeuwijk was donderdagmiddag dekken.
Nou dan denk ik al van dat is makkelijker gezegd dan gedaan... maar we gaan ervoor!

Op donderdagochtend met Pleun weer op weg naar Lazlo en hij leek wel helemaal wakker geschud!
Hij was echt super blij om Pleun te zien en de stemming zat er bij beide honden goed in...
Gezien er ook allemaal kinderen buiten aan het spelen waren zijn we met de honden naar de zandverstuiving gegaan in het bos in bilthoven. Daar hebben ze leuk kunnen spelen en eigenlijk best rap waren de dekpogingen heel serieus. Na wat oefenen zaten ze ineens vast. Nou wij helemaal blij en opgelucht want nu gaat eens iets helemaal volgens het boekje! Dat zijn we niet gewend van die saarloosjes! Het was mooi weer alleen stormde het behoorlijk dus tenmidden van een zandstorm op de open vlakte moest ik pleun in de houdgreep houden want die had andere plannen dan stil staan en wachten tot ze weer los waren! Ze wou eigenlijk rollen, dus al hangend in mijn armen en met haar poten op mn schoot vond ze dat wel gezellig...

Volgende dag vrijdagavond 19 april met pleun weer terug voor een tweede dekking. Nu waren ze helemaal niet te houden, het is dat wij in de deuropening van het huisje niet zo'n geschikte plek vonden anders waren we binnen 5 minuten klaar. Met veel moeite de honden weer naar hun "romantische" plekje gesleurd in het bos... en binnen 5 minuten stonden ze vast... Nou zo rap en makkelijk heb ik met lot nog niet meegemaakt!...

Tja en dan zijn we toch bezig dan gewoon op zondagochtend terug voor een 3e poging. Het leek er even op dat de dekdagen voorbij waren want lazlo kreeg falikant op zijn kop van pleun voor elke mislukte poging. Besloten terug te gaan naar het huisje om wat te drinken en de uitgeputte honden even wat rust te geven. Bij de poort van het bos naar het park dacht lazlo daar wel anders over, die dacht echt van laatste kans dit moet!... en ja hoor daar stonden ze ineens weer vast. rare dat op dit moment pleun helemaal niet meer boos reageerde en zelfs netjes bleef staan. Ik heb dus deze laatste keer een foto kunnen maken van dit intieme moment wat de 2 keer ervoor echt onmogelijk was met een wurmende pleun!

Nou dat waren 3 succesvolle dekkingen binnen 4 dagen dus dat geeft ons "pooiers" (oftewel fokker) goede hoop op een nest pups!... nu nog even duimen en afwachten tot we de echo kunnen maken!

1 opmerking:

  1. dat hoofd van Laslo; of dat ie echt helemaal afgepeigerd is!
    Heb net weer even alles 'bij'gelezen. Leuke foto's en klinkt alsof het toch wel echt raak moet zijn nu.

    BeantwoordenVerwijderen